Een krachtige beeldtaal ontwikkelen

Motion Graphic
Transform is een groene organisatie die veel te vertellen heeft. Om hun uitgebreide werkwijze te verbeelden op een pakkende manier, hebben wij allereerst gekozen voor een andere manier van animeren. Namelijk: een Motion Graphic. Deze heldere, iconische illustraties laten in één oogopslag zien waar het om gaat. Een krachtige beeldtaal, passend bij het onderwerp.

Knipoog
Om naast de urgente boodschap van de animatie, ook een knipoog mee te geven aan de kijker, hebben we gespeeld met visuele metaforen. Ter illustratie: met een bestuurshamer wordt het gas afgesloten.

Vervolgens komen een aantal beeld elementen uit de animatie ook terug in een bijpassende infographic.

In enkele minuten het verhaal en werkwijze van Transform verteld

Woningen versnelt van aardgas naar duurzame energie.
Transform heeft een prachtige animatie ontvangen, die in enkele minuten hun verhaal en werkwijze verteld. Het benadrukt de urgentie om woningen van aardgas over te laten gaan naar duurzame energie. Deze uitleg animatie werd na ontvangst ook gebruikt als presentatie middel. Dat heeft geleid tot een interessante binnenkomer en een sterke ondersteuning van je verhaal met beelden waar je op terug kunt vallen.

Kordaatheid
Hieruit blijkt dat je een animatie dus ook heel goed kunt inzetten tijdens een seminar/congres, waarbij je meteen de aandacht trekt van de kijker. Ook nodigt het uit voor een gesprek en daardoor ontstaat begrip en kordaatheid. Tenslotte was dit ook het beoogde doel wat Transform voor ogen had.

De aanpak van Transform bondig verbeeld in een praat plaat