Inwoners geven het ‘groene’ voorbeeld

Het Duurzaam Doeboek biedt ook ruimte aan lokale smaakmakers. Voorst heeft die zeker: schrijver en oud-politicus Jan Terlouw en oud-wielrenner Henk Lubberding.

Bekend en aansprekend. En tegenpolen: Terlouw zeer begaan met het onderwerp, Lubberding ook kritisch. Maar juist dit schuren zorgt voor herkenbaarheid en maakt het interessant. We willen immers ook de critici bereiken.

dit doet de gemeente zelf

aangepast bermbeheer
en grijs water

Ruimte voor bloemen en beestjes.
Aangepast bermbeheer, oftewel: niet voortdurend alles heel kort maaien, helpt de biodiversiteit. Het blijft goed en nodig om dat uit te leggen. Nog niet alle inwoners blijken geïnformeerd. Geldt ook voor slim zijn met het zuiveren van water. ‘Grijs water’ heeft een plek in het Duurzaam Doeboek.

Gemeente Voorst gaat voor groen - tray met flessen met grijs water

ook duurzaam: niet alles van ver halen

Dichtbij is lekkerder en beter.
Ook in de gemeente Voorst. En het kan makkelijk, er zijn veel streekproducten. Het Duurzaam Doeboek wijst inwoners de weg. Onder andere verkrijgbaar in een winkel die altijd open is, een zelfbedieningssupermarkt waar je eerst online bestelt. Lees er meer over in het Duurzaam Doeboek Voorst.
We werken overigens vaak met QR-codes naar plekken waar de meest actuele informatie is te vinden. Zo veroudert het Duurzaam Doeboek niet snel.

Gemeente Voorst gaat voor groen - bord met infographic met herkomst producten

ook voor de gemeente voorst gemaakt

Besparingstips op een poster.
Via de post verspreid en ingezet als praatplaat door en voor medewerkers in het sociaal domein. Zij hebben immers de meeste contacten met de doelgroep die energiebesparingen het hardst nodig heeft. Eenvoudige tips, extra aantrekkelijk gemaakt met het gemiddeld rendement in harde euro’s.

Voor de gemeente Bronckhorst deden we dit in de vorm van een duurzame kalender

Gemeente Voorst gaat voor groen | cover Besparen doe je zo!
Gemeente Voorst gaat voor groen | Bespaarposter

Meer zien?
Geïnteresseerden konden de groene bon aanvragen bij de gemeente.
Ben je benieuwd naar een ander Duurzaam Doeboek project van de Energieklikversie ? Bekijk dan eens deze versie die we maakten voor de gemeente Zutphen, een duurzaam doeboek voor het onderwijs: Groene Kidsclub