kinderen zijn de toekomst

Verduurzamen begint bij hen. Ze kregen via de gemeente Doesburg en het onderwijs daarom een Duurzaam Doeboek, op mast gemaakt voor kinderen, mee naar huis.

En daarmee bereikte de gemeente ook de ouders. Voor de Energieklik begon hier een vonkje voor een eigenzinnig nieuw product. We maakten het later opnieuw, samen met de gemeente Zutphen, en dan gericht op de komst van een warmtenet in de wijk.

Wat is duurzaamheid?

Daarmee begint het. Niet elk kind groeit ermee op!
Het Duurzaam Doeboek Kids (titel voor Doesburg: de Groene Kids Club) richt zich tot dusver op alle leeftijden. Met een memoryspel voor de onderbouw, een duurzame kijkdoos voor midden, en zelf energie maken (met citroenen en ijzerdraad, geholpen door juf of meester) voor de bovenbouw.

Wat gebruiken we veel

Ook kinderen kan je uitleggen, wat ‘veel’ is.
Bijvoorbeeld via de stekkerjacht. Een huishouden heeft makkelijk honderd stekkerapparaten. Welke gebruik je vaak, en welke bijna nooit?
Nooit ‘bestraffend’ maar wel verhelderend en stimulerend. Je kan zo veel doen met minder!

Met verduurzamen aan de slag voor het onderwijs - op stekkerjacht

duurzaam stripverhaal

Uniek verhaal over duurzaamheid, ook als kleurplaat te maken
Zoals over een kledingruilbeurs georganiseerd door kinderen. Niet alles hoeft immers nieuw. We kleuren het graag voor je in, maar het kan ook in zwart/wit, als kleurplaat én strip. Een stripverhaal maakt het Duurzaam Doeboek nog aantrekkelijker om te lezen.

Met verduurzamen aan de slag voor het onderwijs - stripverhaal

Vakantie? doeboek mee

De gemeente Doesburg deelde het boek uit aan het begin van de voorjaarsvakantie.
En niet alleen voor als kinderen zich vervelen. Het Duurzaam Doeboek Kids is te leuk om te laten liggen, of om weg te doen. Dat is precies de bedoeling. En het boek is, zoals alles van de Energieklik, duurzaam gemaakt.