man zittend bij routebord transitievisie warmte gemeente zwolle

duidelijke beeldtaal met een schetsmatig karakter

Na een uitgebreide briefing hebben we gekeken hoe we het vraagstuk betreft de Transitievisie Warmte het best konden visualiseren.

We hebben gezocht naar een pakkende vormgeving… het is een soort stripachtige stijl geworden. Helder en duidelijk met een schetsmatig karakter. Op die manier konden we laten zien dat de Transitievisie Warmte in Zwolle een proces in ontwikkeling is.

vragen van inwoners over de Transitievisie warmte

De stad meenemen in het verhaal van de warmtetransitie

En de inwoners kennis laten nemen met de Transitievisie Warmte.

Het is belangrijk om te blijven inzetten op meer bewustwording bij bewoners over de overstap naar aardgasvrij wonen. De Transitievisie Warmte gebruikt de gemeente om de stad mee te nemen in het waarom van de warmtetransitie. Welke oplossingen zijn er, wat kunnen mensen nu al doen en op welke manier kunnen ze meedenken.
In een uitleg hiervan worden veel gestelde vragen, zoals weergegeven in bovenstaande infographic/praatplaat, meegenomen.

Transitievisie warmte - vrouw met ras 'I love Zwolle'

Het resultaat

Praatplaten vergemakkelijken uitleg
De praatplaten/infographics maakten het de gemeente stukken makkelijker om het proces van de Warmtetransitie in de gemeente Zwolle intern te verduidelijken. En je weet het vast wel; beeld zegt meer dan duizend woorden.

Richtinggevende kaart voor aardgasvrije warmteoplossingen.
Op basis van de Verkenning Warmtegids heeft de gemeente Zwolle met input van bewoners en stakeholders het richtinggevend beeld voor de warmteoplossingen opgesteld. Daarin zijn de vijf warmteoplossingen meegenomen.

Bewoners en stakeholders.
Het is erg belangrijk om bewoners en stakeholders te betrekken en een rol te geven bij het maken van een wijkuitvoeringsplan.

Groen Links in Zwolle plaatste onze plaat op haar website.
Voor een samenwerking van de gemeenten Zwolle, Apeldoorn, Deventer en Zutphen verbeelden we voor samenwerkingspartners het verhaal van Transform.

MEER praatplaten over de transitievisie warmte

De Transitievisie geeft de richting aan voor de warmtetransitie.
In Zwolle werken ze in een gebiedsproces in samenspraak met de bewoners, ondernemers en partners in een wijk of buurt toe naar een wijkuitvoeringsplan (WUP).

Transitievisie warmte - handen houden een praatplaat vast

Welke aardgasvrije warmteoplossingen zijn er?

Transitievisie warmte - twee handen houden kaartbeeld omhoog