skip to Main Content

Energieklik met inwoners is nodig voor energietransitie

DUURZAAM DOEBOEK

Hoe bereik je inwoners als het gaat om besparen en verduurzamen? 

Zeker in deze tijd is dat niet eenvoudig. Bijeenkomsten zijn uitgesteld. Natuurlijk heeft bijna iedereen internet en het is duidelijk dat we daar steeds meer mee doen. Denk aan tv kijken, mailen, social media gebruik en bellen, shoppen en vakanties boeken. Niet duidelijk is, hoeveel mensen op het web ook informatie zoeken over de energietransitie. En of die informatie voor iedereen even eenduidig en toegankelijk is.   

De energietransitie overkomt niemand, maar is van ons samen.

Trefwoord: dóen
Of het nu gaat om zelf verduurzamen, om meedenken of meepraten. De energietransitie overkomt niemand, maar is van ons samen. Het begint met een lager verbruik en verduurzamen in eigen huis. Dat is niet persé moeilijk; het kan leuk zijn en direct comfort en profijt opleveren. Met verhalen van buurtgenoten willen we dat onderschrijven. Voor een kritische noot zijn we daarbij niet bang. Het gaat om een eerlijk verhaal. Zo willen we helpen bij een energieklik tussen gemeente en inwoners. Eenzelfde klik die ervoor zorgt dat Chantal en Danielle het Duurzaam Doeboek met plezier maken.  

Nieuw hoofdstuk 
Illustrator Chantal Santema en communicatieadviseur en tekstschrijver Danielle van Wieringen zijn enthousiast begonnen aan het bedenken en uitwerken van het Duurzaam Doeboek. Met dit mooie magazineachtige boek willen we  inwoners op een toegankelijke manier betrekken bij de energietransitie en uitnodigen om zelf aan de slag te gaan. Naast praktische tips biedt het boek ruimte aan de gemeentelijke plannen (in de vorm van een door Chantal getekende originele routekaart), een prijsvraag, een kleurplaat enz. Het invoegen van gemeentelijke verduurzamingsbonnen die kunnen worden ingeleverd, zorgt voor een meetbaar effect. We maken het boek uiteraard op een duurzame manier.  

We hebben het eerste Duurzaam Doeboek nu af en zijn er erg trots op. 
Reageren, of weten wat we voor jou kunnen betekenen? Kijk op www.energieklik.nl

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.