100% energieneutraal

Dat kan alleen samen met inwoners.
De gemeente Bronckhorst beseft dat maar al te goed. De campagne om inwoners hierbij te betrekken, loopt nog steeds. Wij haakten graag aan. Het Duurzaam Doeboek is hier in gezet als een manier om inwoners breed en ‘op instapniveau’ te informeren over de energietransitie en de mogelijkheden om zelf te verduurzamen.
Zie ook OpMorgen.

alleen informeren is veel te saai

Bronckhorst naar 100% energieneutraal - kalender

we doen veel meer

Verrassen, aan het denken en doen zetten..
Zoals in elk Duurzaam Doeboek. We maakten ook een duurzame verjaardagskalender met bespaartips (voor in de WC). Kort en aansprekend inzichtelijk maken, hoe veel je kunt besparen – en hoe makkelijk.

Als verjaardagskalender, je ziet de tips iedere keer dat je checkt wie er jarig is. Elke maand een andere tip. Kort, helder geïllustreerd met de besparing (gemiddeld, onder voorbehoud) in euro’s.

Voor de gemeente Voorst deden we dit in de vorm van een besparingsposter.

duurzaam hazenbord

…in plaats van een ganzenbord.
We kozen voor een haas omdat die voorkomt in het logo van de gemeente Bronckhorst.
Het spel heeft ook iets andere regels: te lang gedoucht? Twee stappen terug. De gemeente heeft het spel gebruikt als geschenk in het kerstpakket van haar medewerkers. Want bordspellen zijn weer helemaal terug. We kunnen ‘m ook aanpassen en maken voor jouw gemeente.

Bronckhorst naar 100% energieneutraal - bordspel

Duurzame routekaart

Zo wordt de gemeente Bronckhorst duurzaam.
De digitale duurzame routekaart heeft aanklikbare mijlpalen en wordt gebruikt als onderlegger voor beleidsupdates richting gemeenteraad. Zodat ze meteen terug kunnen naar de context, daar is het woord weer. We hebben er ook een animatie van gemaakt, maar dan bedoeld voor inwoners.

Bronckhorst naar 100% energieneutraal - duurzame routekaart

animatie

Vertel het verhaal.
Animaties maken we het liefst aan de hand van een verhaal. Voor de verduurzaming van de gemeente Bronckhorst kozen we voor Sanne, een fruitteler die langs de duurzame projecten van de gemeente fietst op weg naar toestemming voor een agrarische windmolen op haar erf.

Zie ook:
Kijk ook eens de website van de gemeente Bronckhorst OpMorgen.

Een andere animatie:
Of bekijk de animatie die we maakten voor de Gemeente Deventer over het Beter Buitengebied.