skip to Main Content

Duurzaam doeboek voor de Warmtevisie

Kinderen en de Warmtevisie

Stel, je werkt bij een gemeente. De warmtevisie is af. Tijd om inwoners nader te informeren. Wat gaat er gebeuren de komende tijd, hoe worden zij aangehaakt, wat betekent het voor hun huis?

Natuurlijk zet je de communicatiemix in: brief, bijeenkomst, digitale kanalen… Maar sommige doelgroepen zijn moeilijk te benaderen, zoals laaggeletterden. En de kinderen in de wijk, hoe bereik je hen?

De Energieklik ontwikkelde een speciale versie van het duurzaam doeboek om kinderen en hun ouders te betrekken. Dit in samenwerking met het onderwijs.

In dit duurzaam doeboek staat informatie over verduurzaming en de energietransitie. Waarom gebeurt het, wat gaat de gemeente doen en wanneer? Met verhelderende illustraties en met spelletjes, quizzen en opdrachten over duurzaamheid.

De content is toegankelijk voor de verschillende leeftijdsgroepen in het basisonderwijs.

Eén van de opdrachten is: interview je ouders of verzorgers. Wat doen zij aan duurzaamheid? Wat vinden zij belangrijk?
Zo bereiken we de jeugd, en via hen ook volwassenen die minder taalvaardig zijn.

We maakten er al één voor de gemeente Doesburg. Deze tweede versie die verspreid wordt in samenwerking met het onderwijs, is voor een andere gemeente. Die gaat later dit jaar letterlijk de wijk in. Dan laten we er meer van zien en verklappen we, welke gemeente!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.