Zorg voor duurzaam herstel

Hulp aan inwoners met funderingsproblemen.
In sommige delen van het land is het een groter probleem dan andere: paalrot. Klimaatverandering is een van de oorzaken. In Schiedam helpt het Servicepunt Woningverbetering mensen op weg met advies en financiering.
En als je toch bezig bent, denk dan ook aan verduurzaming! De Energieklik

verhalen, uitleg en tips

Zo kan je aan de slag

Toegankelijke en inspirerende informatie.
Bij de Energieklik weten we nu ook bijna alles over funderingsherstel. Daarnaast gaat het Duurzaam Doeboek Schiedam onder meer uitgebreid in op alternatieve warmtevoorzieningen, zoals de diverse warmtepompen. Een doeboek gericht op eigenaren. Met ook een doorkijkje in de plannen van de gemeente, en een fietsroute langs alle duurzame projecten die er al zijn.

Help mijn huis is verzakt!

Funderingsproblemen, hoe dan?

Een scheurtje in de muur is het eerste teken.
Dit Duurzaam Doeboek gaat in op de oorzaken en de aanpak van funderingsproblemen. Wat zijn de stappen naar herstel? Een hulpmiddel voor de medewerkers van het Servicepunt.

Help mijn huis is verzakt! - tips in en rond het huis

meer comfort

Aan funderingsherstel ontkom je uiteindelijk niet.
Het is zuur en sneu geld, maar funderingsproblemen moeten worden hersteld. Vaak toch het moment om met relatief weinig inspanning ook andere verduurzamingsaspecten mee te nemen. Dit Duurzaam Doeboek legt het uit.

Duurzame fietsroute

… en andere verduurzamingsweetjes.
Ook in de gemeente Schiedam gebeurt al veel op het gebied van duurzaamheid. De Energieklik ontwikkelde de duurzame fietsroute langs zulke projecten.

Wist je dat we zo’n duurzame fietsroute al ‘uitgerold’ hebben voor meerdere gemeenten?

Meer zien?
Op de website van het Servicepunt woningverbetering van de gemeente Schiedam zie je hoe je een Duurzaam doeboek Schiedam kunt aanvragen of afhalen:
Ben je benieuwd naar een ander Duurzaam Doeboek? Bekijk dan eens deze van de gemeente Apeldoorn: Energietransitie voor huurder en koper