Waarom verduurzamen

Viverion wil haar huurders dan ook graag goed informeren over de maatregelen die zij gaat nemen om de woningen te verduurzamen.

En natuurlijk wil zij haar huurders ook graag handige tips geven. Bijvoorbeeld over hoe zij zoveel mogelijk energie kunnen besparen. Een voordeel hiervan is dat het scheelt in de portemonnee.

gezin viverion los

Nieuwe eigen beeldstijl

Een eigen herkenbare beeldtaal
We ontwikkelden een nieuwe stijl voor Viverion. Uitgaand van de kleuren rood, groen, paars hebben we een stijl neergezet met kelurvlakken en lijnen. Een stijl die eenvoudig is en goed en duidelijk communiceert met de doelgroep: de huurder met een smalle beurs.

Woningcorporatie Viverion - gezin met woningen op achtergrond

Diverse infographics in een nieuwe beeldtaal

De jaaropgave in balans.
We zochten naar een origele manier om de jaaropgave te verbeelden zochten we naar een leuke verbeelding. Dit werd een weegschaal. Deze weegschaal hebben we opgeleukt met een dorps beeld van huizen en een kerk. Je ziet de diversiteit van de woningen waar Viverion mee te maken heeft. En… een grapje mag nooit ontbreken in onze eindproducten. In dit geval een vogelhuisje bovenin.

Woningcorporatie Viverion - weegschaal met inkomsten en uitgven

proces vastgoed- en leefbaarheidsturing

Typografische aanpak.
Een infographic kan natuurlijk ook uitgevoerd worden met alleen teksten en getallen. Dan is het een leuke uitdaging om hier een duidelijke visual van te maken die goed communiceert.

Woningcorporatie Viverion - tablet met hand en pen